Profile

Join date: Jul 6, 2022

About

Når spiller Norge? Få full oversikt over tv-sporten torsdag 7. juli

Fotball-EM for kvinner: Norges kamper, hele programmet og TV-guide

Samlet 22 spillere til syv måneders EM-oppkjøring - fotballEuropamesterskapet i fotball for kvinner er i gang. Få full oversikt over Norges kamper her.


Fotball-EM 2022 spilles i England mellom 6. og 31. juli. Kampene vises på TV 2 og NRK sine kanaler. Det norske landslaget møter Nord-Irland, England og Østerrike i gruppespillet.


Her får du oversikt over alle Norges kamper – når de spilles og på hvilken kanal de sendes.


Se Norge-Nord-Irland på TV 2 og Play torsdag fra klokken 19.00.


De er fotball-EMs lavest rangerte lag (47. på FIFA-rankingen) og omtrent hele troppen består av ikke-profesjonelle fotballspillere.


Nord-Irland er spådd å bli gruppe As kasteball i møte med Norge, England og Østerrike. Men det har definitivt ikke stått på forberedelsene for mesterskapsdebutanten.


Fra januar i år samlet landslagssjef Kenny Shiels 22 spillere til en syv måneder lang oppkjøring til EM.


– Vi kjørte dem inn i et fulltidsprogram i Belfast. Det er ikke alle spillerne i troppen, for vi har fire-fem spillere som er profesjonelle og spiller utenfor Nord-Irland, så de spilte i sine klubber, forteller Kenny Shiels til TV 2 dagen før møtet med Norge.


Alle de 22 var ikke-profesjonelle og hadde jobber ved siden av fotballen.


Det nord-irske fotballforbundet kompenserte dem økonomisk slik at de i et halvt år kunne leve som profesjonelle og lade opp til fotball-EM.


Under oppkjøringen hadde de 22 spillerne treningsøkter seks av syv dager i uken, mens lørdager ble en fridag.


Nå håper hele Nord-Irland-troppen at de er så godt forberedt som de kan før de skal møte Norge på St. Mary's Stadium i Southampton torsdag kveld.


Keeper: Guro Pettersen (Vålerenga), Sunniva Skoglund (Stabæk), Aurora Mikalsen (Brann).


Forsvar: Anja Sønstevold (Inter), Maria Thorisdottir (Manchester United), Tuva Hansen (Brann), Guro Bergsvand (Brann), Julie Blakstad (Rosenborg), Synne Skinnes Hansen (Rosenborg), Maren Mjelde (Chelsea), Anna Jøsendal (Rosenborg).


Midtbane: Guro Reiten (Chelsea), Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Manchester United), Amalie Eikeland (Reading), Lisa Fjeldstad Naalsund (Brann), Frida Maanum (Arsenal), Elisabeth Terland (Brann), Karina Sævik (Avaldsnes).


Spiss: Ada Hegerberg (Lyon), Caroline Graham Hansen (Barcelona), Celin Bizet Ildhusøy (Paris Saint-Germain), Sophie Haug (Roma).ghyitr67ydf

[
[[Direkte-TV]] Norge Nord-Irland på TV Live 07 juli 2022

[[Direkte-TV]] Norge Nord-Irland på TV Live 07 juli 2022

More actions